Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem çalışmaları komisyon toplantıları ile devam ediyor

Bilim teknoloji, kültür sanat, basın yayın, çevre sağlık, çocuk hakları, eğitim, spor ve kardeşlik-yardımlaşma komisyonlarının üyeleri yıllık takvim çerçevesinde, Çocuk Meclisi binasında toplanarak, önemli buldukları konuları gündeme getirdiler, konuştular, tartıştılar, önergelerini okudular ve Genel Kurul’a sunulacak komisyon tekliflerini oluşturdular.

Toplantılara düzenli şekilde gelmeye özen gösteren meclis üyeleri, 103. Yıldönümünde, şiirlerle, resimlerle, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin coşkusunu, gururunu yansıtan çalışmalar da yaptılar ve pano hazırladılar.

Meclis üyeleri, Anadolu Sessiz Umutlar Derneği’nin gönüllü işbirliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı açılışında sunmak üzere hazırlıklarını sürdürdükleri İşaret Diliyle İstiklal Marşımızın Okunması çalışmasını, Dernek Başkanı ve eğitmen Sinan Yıldırım, Dernek Yönetiminden Sibel Aydın ve işaret dili çevirmeni Öznur Akto’nun verdiği eğitimle, yine büyük bir ilgi ve hevesle  öğrenmeye devam ettiler; eğitim renkli görüntülere sahne olurken, çocukların bu örnek farkındalık çalışmasını gerçekleştiriyor olmaları, velilerini de çok mutlu etti.

Çocuklar, komisyon toplantıları, “söz küçüğün” oyunu, işaret dili eğitimi ve çocuk hakları çalışmaları ile her zamanki gibi, verimli ve yoğun bir gün daha geçirdiler.

Veliler, özellikle içe kapanık çocuklarında, Çocuk Meclisi’ne katılmalarının ardından gözlemledikleri olumlu gelişmeleri İdarecilerle paylaşırken, düzenlenmekte olan faaliyetlerle de daha önce görmedikleri pek yeri görme fırsatı elde etmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

23 yıldır Çocukların Sesi olmak için çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocukların kararlara katılımının en aktif temsilcisi olarak, halen pek çok belediyeye ve kuruma örnek olmaya devam ediyor