Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Yarı yıl tatili dolayısıyla, müze ziyaretlerine ağırlık veren Çocuk Meclisi, bu kez, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Müzesi’ni ziyaret etti.

20180201_114630.jpgAnatomi Anabilim Dalı’nın 2009 yılında almış olduğu karar doğrultusunda, tarihi ve bilimsel değer taşıyan anatomi örneklerinin eğitim, sergilenme amacıyla korunması için, Anatomi Anabilim Dalı’nın 80. Kuruluş yıldönümü olan 10 Haziran 2013 tarihinde açılmış olan ve 550 den fazla eserin sergilendiği ANATOMİ MÜZESİ’ni ilk kez ziyaret eden meclis üyeleri, hayvanlara ait doldurulmuş örnekleri, iskelet, eklem, kas, kemik, sindirim, dolaşım sistemlerini, uzmanlar ve Veteriner Fakültesi öğrencilerinin rehberliğinde en doğru, en anlaşılır şekliyle öğrendiler.

En eski örneğin 1933 yılına ait olduğu müzede “hiçbir şekilde canlı hayvan kullanılmadığına” da dikkati çeken uzmanlar çeşitli laboraturalardan gelen kadavraların kullanıldığını vurguladılar. Çocuklar, bilgilenmelerinin ardından  avlanmanın hayvansever bir davranış olmadığında da karar verdiler. İleride veteriner olmayı istediklerini ifade eden bazı meclis üyeleri ise, büyük emek vererek hazırlanan tüm eserleri daha büyük bir merak ve ilgiyle inceleyerek, veterinerlik mesleği hakkında da önemli bilgiler öğrendiler.

Çocuklar, sergilemelerin de hazırlandığı atölye kısmını da ziyaret ettierl ve eskiden kullanılan bazı araç gereçleri, kitapları da görme imkanı elde ettiler. Faaliyetlerde yepyeni deneyimler kazandığını belirten meclis üyeleri, bol bol fotograf çektirdikten sonra, hediyelik eşya bölümünden bazı ufak anı eşyaları alarak Müze’den ayrıldılar.