cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem üyeleri ERİMTAN ARKEOLOJİ VE SANAT MÜZESİ’ni ziyaret ettiler

Müze Eğitim Sorumlusu Arkeolog Ebru Gizem Ayten’in rehberliğinde , öğrenerek bir ziyaret gerçekleştiren çocuklar, koleksiyoner Yüksel Erimtan’ın özel koleksiyonunda yeralan eserlerin sergilendiği bu özel müzede güzel vakit geçirdiler, tarihe bir yolculuk gerçekleştirdiler.

Çocuklar tarihi ve kültürel eserlerin ve Anadolu kültürel mirasının korunması hedefiyle kurulmuş Müze’de, Kil Atölyesi’ne de katılarak keyifli zamanlar geçirdiler. Anadolu Medeniyetleri Müzesi denetiminde, kayıtlı iki bin eserin yeraldığı bu özel arkeoloji koleksiyonunu görme fırsatı elde eden Meclis üyeleri, geçmişi M.Ö 7 yy ‘a kadar uzanan cam şişeler, kaseler, sürahiler, bardakları; çanak çömlekler, çivi yazılı tabletleri yakından görerek tarihe bir yolculuk yaptılar, farklı kültürlerin yaşamlarından izleri yakından görme deneyimini yaşadılar.

Çocuklar katıldıkları Kil Atölyesinde de, kendi yorumladıkları çeşitli kil tabletler yaptılar. Çocukların bazıları kil tabletler üzerine “öğretmenim seni seviyorum”; “anneciğim seni çok seviyorum” gibi mesajlar yazarken, kimileri de ismini ya da “ben büyüyünce profesör olacağım” gibi geleceğe yönelik hayallerini kazımayı tercih etti ya da “mezun oluyorum, yeni bir okul beni bekliyor” gibi, kendileri için önemli olayları ifade ettiler

Meclis üyeleri, ziyaretin sonunda eğitmen arkeolog Ebru Gizem Ayten’e teşekkürlerini ilettiler ve hep birlikte toplu fotograf çektirdikten sonra Müze’den ayrıldılar