Untitled 1
Bağlantılar | English  

Hoşgeldiniz!

Portal Hizmetleri
Belediyemiz Hakkında
Sağlık Hizmetleri
Sosyal Kültürel Hizmetler
ASÇÇM’li Çocukların Resim Sergisi : “Çocukların Gözünden Dünyayı Görmek”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi üyesi çocukların 49 adet tablosunun yer aldığı “Çocukların Gözünden Dünyayı Görmek” adlı resim sergisi IGEP Merkez Ofisi’nde açıldı.
Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa Belediyelerince eş zamanlı olarak uygulanan; yoğun göç alan bu kentlerdeki göçten kaynaklanan sosyo-ekonomik entegrasyon ve çevre bağlantılı problemlerin azaltılması için belediyelerin kapasitelerini artırmaları; hedef bölgelerdeki sokakta yaşayan ve/veya çalışan çocukların rehabilitasyonlarının ve toplumla bütünleştirilmelerin sağlanması amacıyla yürütülen İç Göç Entegrasyon Projesi( IGEP) kapsamında gerçekleştirilen serginin açılışı Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural tarafından yapıldı.
İGEP Merkez Ofisi’nde açılan sergide Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’ne üye çocukların yaptığı 49 adet kara kalem, kuru boya, sulu ve yağlı boya tablo konukların beğenisine sunulurken, Altındağ Çocuk Kulübü Ritim Grubu da vurmalı sazlardan oluşan enstrümanlarıyla verdikleri konserle dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Serginin açılışını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, proje kapsamında gerçekleştirilen saha çalışmalarının, kente göçle gelen dezavantajlı grupların sosyo-ekonomik entegrasyonu için yapılacak olan çalışmalara ışık tutacağını vurguladı. Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'nde, aralarında Makedonya’da yapılan uluslararası Resim Yarışmasına katılarak derece alan Mücahit Türkcan gibi genç sanatçılar yetiştirdiklerini belirtirken, resimle uğraşan çocukların eğitimlerini sürdürerek Güzel Sanatlar Fakültelerine girdiğini ifade etti. Vural, Altındağ Çocuk Kulübü üyelerinden oluşan Ritim Grubu’nun ise birçok ulusal ve uluslararası temsilde yer aldığını, eğitimlerine önem verilen çocukların üniversitelerin konservatuar bölümlerini kazanarak sanat ve müzik yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.
Sergide 29 Adet tablosu olan Aktaş Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü öğrencisi, genç ressam Mücahit Türkcan ise hedefinin Türkiye’nin tanınmış ressamları arasına girmek olduğunu belirterek bunun için de eğitimini tamamlayıp Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girmeyi amaçladığını ifade etti.




Başkan
Melih Gökçek
ABB Amblem ve Logo Amblem ve Logo

Kent Haritası

Bilgi Edinme

Alo 153

Resim Görüntü Galerisi

Kültür Sanat Rehberi

Ankara Kent Rehberi

Ankara İtfaiyesi

Ankara Kent Konseyi

360 Derece
Hacı Bayram Camii

Açık ve Yeşil Alanlar

Lokaller ve Kulüpler

Ukome Kararları

Yol Katılım Bedeli

Aski

Ego

Kurumsal E-Posta
(c) 2007 Ankara Büyükşehir Belediyesi - Tüm Hakları Saklıdır. Kullanım Koşulları & Gizlilik.